Klompengatse jeugdoptocht

De jeugdoptochtcommissie bestaat uit de volgende personen:

Tom Lassing, aanspreekpunt en algeheel co÷rdinator. 06-29067997  tomlassing @ gmail.com

Vacature, co÷rdinator jurering

RenÚ Heemskerk, co÷rdinator optochtvertrek en geluid

Vacature, co÷rdinator inschrijving en optochtopstelling

Mieke van Dijk-Spijkerman, co÷rdinator prijzen, scholendeelname en persuitingen

Helmoed van Dijk

Marijke Vermeulen

 

Naast de optochtcommissie zijn er ieder jaar weer naast de co÷rdinator jurering een extra vijf of zes juryleden op de been. Ze kijken onder andere naar originaliteit, carnavaleske aankleding, jeugdinbreng en presentatie. In totaal zijn er altijd 5 of 7 beoordelende juryleden, waarmee het eventueel vooruitschuiven van een 'eigen voorkeur' vrijwel onmogelijk is geworden. Hoewel de prijzen vooral om de eer gaan, is een eerlijke jurering voor zowel deelnemers als jury een zaak van groot belang.

Tijdens de optocht maken we altijd ook dankbaar gebruik van extra optochtbegeleiders. Vooral in deze hoek zijn we actief op zoek naar extra vrijwilligers die op carnavalszaterdag van 14:00 uur tot 16:00 uur mee willen helpen om e.e.a. in goede banen te leiden. Een optochtbegeleider ziet er op toe dat de veiligheid van de deelnemers en kijkers gegarandeerd is. Verder houdt deze de deelnemende groepen en individuele deelnemers tenminste zes meter uit elkaar (de kleinere deelnemers hebben de neiging nogal op elkaar te klitten) en ziet er op toe dat andere weggebruikers de optocht niet doorkruizen. Vooral dat is gevaarlijk en zover bekend, is het enige ongeluk dat eens in Best gebeurde te wijten aan een automobilist die kost wat het kost toch door wilde rijden en in 2006 tijdens de grote optocht over de voet van een muzikant heen reed.

Neemt u contact op met Tom Lassing of ÚÚn van de andere commissieleden als u optochtbegeleider wilt worden. Het spreekt voor zich dat u de zaterdag van de optocht beschikbaar moet zijn, dat u goed ter been bent en dat u enig overwicht moet uitstralen, al is dat laatste altijd een uitdaging omdat we zelf ook altijd enigszins carnavalesk 'aangekleed' zijn.  :-)

Deze site en de kostuums van de commissieleden zijn mede gesponsord door www.progainbv.nl

Deze site is onafhankelijk van de Stg. Karnavalfederatie Best tot stand gekomen.